Lloc naixement: Sarrià (Barcelona)

Data naixement: 31/5/1900

Fill de: Joan i Matea

Parc de Bombers: Barcelona

Categoria: Xofer

Data entrada al cos: 30/06/1938

Repressió republicana: no

Incidència reraguarda: –

Data mobilització al front: Mobilitzat el 18/01/1939 amb la lleva del 21

Unitat: –

Incidència front: Desaparegut en el front el 4/02/1939 a Prats de Lluçanès (Lluçanès). Tenia 38 anys. (inscrita la seva defunció el 17/05/1944 en el Registre Civil de Barcelona) 

Depuració franquista: Paradoxalment, el 30/01/1939 li és comunicada una notificació de l’Ajuntament de Barcelona que és destituït per haver estat “nombrado con posterioridad al 18 de julio de 1936 por los Comités Rojos que detentaron la administración municipal”. La notificació va ser recollida per una altra personal, ja que Joan Obiols ja no es trobava en el seu domicili de Barcelona. Tot i així, la seva baixa efectiva del Cos de Bombers data del 18/01/1939. el mateix dia que es mobilitzat per l’Exèrcit de la República.  

Repressió franquista: 

Altres dades posteriors: La direcció general de Memòria Democràtica va dur a terme una excavació el 2017 a Prats de Lluçanès en una fossa on van ser enterrats soldats republicans. En l’anomenda fossa de Fossa de Sant Sebastià es van exhumar un mínim de 14 cossos i es van trobar entre les restes botons de l’uniforme dels bombers de Barcelona. La identificació de les restes no ha pogut ser corroborada amb l’anàlisi genètica i per tant no es pot saber la identitat de les persones exhumades. Però el fet de trobar-se botons de l’uniforme dels bombers, obre la possibilitat que una de les persones que van ser enterrades en aquesta fossa fos Joan Obiols. Una altra possiblitat és que també estiguessin enterrats els seus companys Josep Alumà Munt, Bonaventura Belza Ferreres, Emilià Gasulla Sebastià, Josep Hospital Moncosí, i Ramon Llavaneras Espluga.

El 9/11/2018 en un acte solemne, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès van homenatjar les restes trobades en la Fossa de Sant Sebastià i van ser enterrades en el cementiri de Prats de Lluçanès.