Lloc naixement: Cañete (Cuenca) 

Data naixement: 21/11/1897

Fill de: Martin i Petra

Parc de Bombers: Barcelona

Categoria: Individu

Data entrada al cos: 24/12/1936, 

Repressió republicana: no

Incidència reraguarda: Va morir el 13/05/1939 en accident de trànsit al tornar d’un servei. La seva mort està considerada com a mort en servei. Tenia 41 anys. 

Data mobilització al front: No va ser mobilitzat

Unitat: –

Incidència front: –

Depuració franquistaEl 30/01/1939 li és comunicada una notificació de l’Ajuntament de Barcelona que és destituït per haver estat “nombrado con posterioridad al 18 de julio de 1936 por los Comités Rojos que detentaron la administración municipal”. El cap de bombers Josep Mª Jordán  demana a l’Ajuntament que tots els que han rebut aquesta notificació puguin continuar en el Cos l’Ajuntament accepta aquesta proposta temporalment, Alberto Sáez va morir el 13/05/1939 i quinze dies després, però tots els bombers que van ser contractats durant la guerra i van continuar van ser destituïts el 31/05/1939.  

En un primer moment el règim feixista no li va atorgar els honors que mereixen els bombers morts caiguts en servei, per considerar que no era de plantilla, i la seva viuda no se li va concedir la pensió de viudetat. Això va deixar la seva família en la més absoluta misèria, ja que a més de vídua deixava quatre nens tots ells menors d’edat. A finals de 1939, però gràcies a les peticions i reclamacions de la seva vídua, l’Ajuntament va decidir atorgar-li el 50% del sou que cobrava el seu marit, en concepte de pensió de viudetat. En el mes de febrer de 1941, casi dos anys després de la seva mort, l’Ajuntament va aprovar pagar-li la partida econòmica derivada de les despeses del seu enterrament. 

Repressió franquista: –

Altres dades posteriors: –